Expositie voorwerpen oude ziekenhuis in Spaarne Gasthuis

maart 2024 – In de vitrine tegenover de poli-apotheek in Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid zijn momenteel voorwerpen uit de geschiedenis van het oude Elisabeth Gasthuis te zien.

In de langwerpige vitrine zien bezoekers onder meer een oude foto uit 1933, gemaakt ter ere van het afscheid van directeur Kersbergen in de tuin van het toenmalige ziekenhuis aan de Gasthuisvest in Haarlem. Maar ook het boek over de geschiedenis geschreven door Kersbergen, prenten, speldjes, serviesgoed, reunie-tegels en een borduurwerk zijn te zien. Op bijna alle voorwerpen staan de 3 kronen van Elisabeth van Thüringen/Hongarije afgebeeld. Deze 3 kronen zijn tot in de jaren ’90 het logo van het Gasthuis geweest.

In de gang naar de poliklinieken staan al langere tijd 2 vitrines met daarin diverse voorwerpen uit onder meer 18e, 19e en 20e eeuw. Ook hier is bijna overal het wapen van Elisabeth op terug te vinden.

De vitrines zijn te bezichtigen tijdens de openingstijden van de poliklinieken, dus van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Adres: Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid, Boerhaavelaan 22 in Haarlem.